Loading

Start-Up Right – Digital Advertising Trends

February 23, 2017 / 0 COMMENTS / 644 VIEWS

Dacă citești prezentarea următorului eveniment de networking de pe telefonul mobil, înseamnă că ești pe calea cea bună pentru a reuși să îți promovezi afacerea prin social media și poate ai șanse să faci și bani din asta. Află pe 2 martie la StartUp Right ce altceva mai trebuie să știi pentru a reuși.

Joi, 2 martie, discutăm despre promovarea afacerii prin social media la evenimentul de networking StartUp Right.

Smart phones and social media expand our universe. We can connect with others or collect information easier and faster than ever.

Daniel Goleman

De ce?|  Pentru că e musai și toți antreprenorii au nevoie să știe cum își pot promova afacerea în online, care sunt canalele, cum să stabilească obiective SMART pentru campaniile de promovare, ce așteptări să aibă de la agenția de online sau de la specialistul angajat, dar și ce să ceară de la aceștia.

Cine? | 

Aducem în hub specialiÈ™ti în online cu experiență în content management È™i publicitate prin social media care ne vor iniÈ›ia în tainele Facebook Ads, AdSens, AdWords, Ecommerce, Blogging, Branding, SEO, Pixels, Banner, CPM, CPC, CTR, CPA, CTC, ROI, SEM, eDM, DM,  UAT, UX, Conversie, Placement, Viewer, Impressions, Reach, Relevance etc. AÈ›i înÈ›eles ideea …

Ne vor purta prin toate etapele de la brief-ul de campanie la evaluare și ne vor împărtăși din secretele meseriei lor și cum reușesc să livreze campanii de succes pentru clienții lor.

Vor fi alaturi de noi și antreprenori care folosesc intens promovarea prin online și vom discuta despre cum vă puteți crea și pentru afacerile voastre un mix de canale de comunicare eficiente pentru target-ul vostru. 

Ce vei afla?| 

Contextul: unde găsim clienții; ce caută ei online și la ce stimuli reacționează;

Terminologia: ce înseamnă toate cuvintele și acronimele de mai sus și ce trebuie să ceri pentru a primi sau a crea campanii eficiente pentru obiectivele tale;

Brief to Evaluation: cum ceri, ce ceri și cum setezi așteptările; 

Tips and Tricks: cum și ce fac specialiștii în online pentru acele campanii creative, care aduc vânzări;

Agenda evenimentului | 

17.30 – 18.00 – Sosirea participanÈ›ilor

18.00 – 21.00 – Networking facilitat È™i discuÈ›ii libere È™i aplicate cu specialiÈ™ti în online È™i antreprenori care folosesc social media pentru a-È™i promova afacerea

Surprize pe care vi le pregătim | Tombolă cu premii oferite de partenerii noștri, discount-uri la abonamentele Ingenius Hub, vouchere cadou.

Cui se adreseaza acest eveniment? |Antreprenori sau tineri aspiranți la statutul de antreprenor, freelanceri, persoane care au o idee de afacere și au nevoie de un imbold pentru a o transforma în realitate.

Cum participi? | Rezervă-ți acum un loc, trimițând un e-mail la adresa office@ingenius-hub.eu  cu datele tale de contact sau completează formularul de mai jos.

Unde? | Ingenius Hub, B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 25, et. 5, ap. 10, interfon 110, sector 1, București.

Cand? |  Joi, 2 martie 2017, începând cu ora 18:00.

Adaugă evenimentul în calendar |  

Taxa de participare | 59 RON (dacă te înscrii până miercuri, 27 februarie) SAU  79 RON (în ziua evenimentului)


Participanții la edițiile anterioare despre StartUp Right |

Pentru mine sunteți cei mai buni. La orice întrebare pe care am avut-o, am gasit la voi răspuns sau dorința de a mă ajuta. Am găsit aici un loc cu adevărat potrivit oricărui vrea să se concentreze pe o idee. Mulțumesc mult și rămaneti la fel de luminoși și buni! :) Keep up the good work. One day it will pay off.

Sunteți foarte buni! Keep Going, don’t give up !!! Anghel Ana-Camelia/ Cami&Alex Kindergarten

Vă felicit pentru un spațiu foarte ZEN & pentru receptivitate & pentru interesul real pentru ideile noastre. Adela Dincea / Asociatia Devacademy

Informațiile sintetizate și concentrate într-un mod foarte profesionist. Raluca Popescu / YOVAYA

Mi-a plăcut faptul că am avut posibilitatea să ascult provestile altor antreprenori. Păstrati spiritul pozitiv È™i colaborativ! 🙂 Felicitări pentru iniÈ›iativă! Gabriel Chitu – Training Room

Am apreciat modul de împărtășire a experiențelor și posibilitatea de networking oferită de acest tip de eveniment! Mădălina Peligrad

Mi-a plăcut schimbul de idei și ghidarea eficientă din partea gazdelor. Mi-am clarificat ideile de afaceri și ce am de făcut mai departe. Vă mulțumesc foarte mult pentru o seară frumoasă și foarte utilă! Barbara Pitut – TravelChic.ro

Vezi mai multe păreri despre evenimentele Ingenius Hub aici 


Ingenius Hub își propune, prin evenimentele săptămânale de networking, să creeze o comunitate de antreprenori InGenioși, inovativi, cu spirit de inițiativă, care să se sprijine reciproc în călătoria lor spre succes.

Persoanele interesate de obținerea unei finanțări pentru înființarea / dezvoltarea / extinderea unui start-up pot interacționa direct cu experții companiei Loop Operations, specializați în scrierea de proiecte și atragerea finanțării din fonduri nerambursabile.


DESPRE LOOP OPERATIONS

Loop Operations este o companie de consultanță integrată în domeniul fondurilor europene, dezvoltând până în prezent proiecte în valoare de peste 42 de milioane de euro. Prin intermediul celor 4 componente ale Loop Operations – Finance, Management, Skills È™i Communication, oferă consultanță în arii conexe, ghidând pas cu pas transformarea ideilor în proiecte sustenabile, de la atragerea finanțării, implementarea proiectului È™i pâna la consultanță pentru management, formarea echipelor È™i promovare.


Category: Blog

add a comment