265 de antreprenori au intrat în cursa pentru 178.000  lei

265 de antreprenori au intrat în cursa pentru 178.000 lei

Pe 21 octombrie s-a încheiat înscrierea în concursul Ingenius StartUp, demarat de firma de consultanță Loop Operations, prin hub-ul și incubatorul său de afaceri, Ingenius Hub, din București, alături de partenerii săi regionali. În concurs au fost înscrise 265 de planuri de afaceri din 4 regiuni: Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Centru și Nord Est, dintre care 162 vor primi finanțarea de 178.000 lei. 

 

Ingenius StartUp este programul de formare antreprenorială și finanțare cu până la 40.000 de euro, desfășurat în cele 4 regiuni menționate mai sus,  care a format 1620 de antreprenori în 6 luni. A fost un proces greu, dar care a oferit nenumărate satisfacții: ”Un curs foarte util, de la care am învățat multe lucruri de folos pentru viitor” N.M., ”Am învățat lucruri utile pentru cei care nu au experiență în domeniu” D.P. ”Cursul mi-a fost de folos în planificarea planului meu de afacere” F.M., ”Aștept cu nerăbdare să aplic tot ce am învățat la curs.” F.T., etc.

 

Dintre acești 1620 de înscriși în program, 265 au avut curajul și determinarea de a-și depune planul de afacere în concurs. Distribuția pe regiuni a acestor planuri arată astfel: 46 de planuri au fost depuse în regiunea Sud Vest Oltenia, dintre care vor fi finanțate 37, 53 în Sud Muntenia, vor fi 40 de finanțări, 74 în Centru, vor fi 40 de finanțări și 92 în Nord Est, vor fi 45 de finanțări.

 

Numărul de planuri depuse pe fiecare județ:

Planuri judete Sud Muntenia Planuri judete NE Planuri judete Centru Planuri judete Oltenia

Industriile preferate de viitorii antreprenori sunt industriile creative, industria auto și componente, turism și ecoturism, dar și industria comerțului și a tehnologiei informațiilor și comunicațiilor. Mai jos puteți observa raportul procentual al fiecărei industrii în parte din regiunile din proiect.

 

Statistica Oltenia Statistica centru Statistica Sud Muntenia Statistica NE

Urmează etapa de jurizare a acestor planuri de afaceri și desemnarea câștigătorilor. După aflarea rezultatelor, cei 162 de antreprenori vor intra într-un program performant de shadowing, Ingenius Smart Learning, alături de mentori locali, ce aparțin industriilor din care fac parte planurile de afaceri. Apoi, începând cu ianuarie 2019 acești antreprenori vor lua parte la un proces de preincubare intensiv care va dura 6 luni, timp în care vor primi sprijinul de care au nevoie din partea consultanților din comunitatea Ingenius Hub.

 

Urmăriți site-ul ingenius-hub.eu și pagina de facebook Ingenius Hub pentru a fi cât mai aproape de cei 162 de antreprenori ingenioși și pentru a-i urmări în aventura lor antreprenorială.

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020

 

Adauga un comentariu