Antreprenoriatul medical: o miscare pentru accelerarea tratamentelor

Antreprenoriatul medical: o miscare pentru accelerarea tratamentelor

Există o nouă mișcare antreprenorială socială, care încearcă să găsească leacuri pentru unele dintre cele mai provocatoare boli ale lumii. Antreprenoriatul medical este, după părerea mea, cea mai bună speranță pe care o avem pentru accelerarea ritmului de a găsi remedii medicale.

Un exemplu bun, probabil pionierul acestei mișcări, este Fundația pentru cancerul de prostată condusă de  Michael Milken. Milken a adoptat o abordare antreprenorială în mod decisiv în ceea ce privește furnizarea de capital și resurse umane pentru a accelera ritmul cercetării în vindecarea cancerului, în special pe cel al prostatei. Din 1999 până în 2006, a fost observata o scădere cu 25% a ratei decesului pentru cancerul de prostată. Fără îndoieli conducerea lui Milken a fost catalizatorul principal al acestei îmbunătățiri.

Un alt lider al mișcării este Henry McCance, care a co-fondat Cure Alzheimer Fund, care este o organizație non-profit.

Cure Alzheimer’s Fund este un alt exemplu de accelerator pentru găsirea remediului de vindecare, o organizație care utilizează o abordare antreprenorială în cercetarea medicală.

Modelul  de cercetare este destul de ineficient, deoarece cercetătorii petrec prea mult timp pentru a scrie subvenții. Conform estimărilor noastre din Cure Alzheimer’s Fund, cei mai buni cercetători din domeniu petrec până la 30% din timpul lor, acordând subvenții și, dacă ar câștiga subvenția, ar trebui să aștepte luni sau chiar un an pentru a obține finanțarea.

Propunerile de finanțare care câștigă sunt, de obicei, cele care urmăresc mici descoperiri incrementale – este însăși natura și politica organelor care acordă subvenții să caute idei care se bazează încet pe cunoștințele existente. Ideile de dezlănțuire nu se pot întâmpla sub un model de cercetare incrementalistă. Și mai rău, așa cum am auzit anecdotic de la câțiva cercetători, unii scriu subvenții pentru întrebări ale căror răspunsuri sunt deja cunoscute.

Pionierii mișcării antreprenoriatului medical își asumă riscuri mai mari cerându-le cercetătorilor să-și concentreze energiile pe inițiativele care au cel mai mare impact potențial, spre deosebire de inițiativele care ar obține finanțarea tradițională a subvențiilor. Fundația pentru cancerul de prostată a lui Milken, acordă premii pe baza aplicațiilor care sunt limitate la cinci pagini și au un timp de 90 de zile. FasterCures a devenit un think tank și un centru de schimb de resurse pentru această nouă abordare.

Este importantă concentrarea asupra marilor idei care pot duce la scopulul final,acela  de a vindeca o boală, a elimina birocrația și a oferi oamenilor deștepți mai mult capital, mai rapid.

Mii de vieți au fost salvate de progresele înțelegerii cancerului de prostată de către inovatorii medicali în acest domeniu. Cure Alzheimer’s Fund a fost recunoscută  în anul 2009 de Time Magazine pentru una dintre primele zece descoperiri medicale ale anului, pentru efortul depus care a identificat peste 100 de gene asociate bolii. O serie de alte organizații dinamice, inclusiv Inițiativa pentru celule stem Harvard și Fundația Myelin contribuie semnificativ la vindecare.

De-a lungul mai multor boli, cercetătorii au fost condiționați să facă progrese cu randamente asemănătoare obligațiunilor. Deși unele dintre acestea sunt necesare, nu pot fi suficiente.

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *