Barometrului antreprenoriatului social 2021

Barometrului antreprenoriatului social 2021

Cea de-a opta ediție a Barometrului antreprenoriatului social, realizat de către Asociația Convergențe în parteneriat cu Accélérateur Ile de France, Avise, Ashoka, BNP Paribas, Mouvement Impact France, OpinionWay et Orange a fost lansat cu două luni în urmă. Potrivit Barometrului, pandemia Covid-19 a scos la iveală vulnerabilitățile sistemelor noastre socio-economice precum și necesitatea construirii unei lumi mai durabile, mai juste și mai reziliente.

 

Antreprenorii sociali angajați în diverse sectoare, precum transporturile, energia, construcțiile, agricultura etc., arată zilnic că este posibil un model alternativ, în care ecologia și economia să fie reconciliate. Această nouă ediție a Barometrului prezintă cifrele cheie ale antreprenorialului social, tendințele sectorului, precum și percepția acestuia în rândul populației. El explorează multiplele moduri în care economia socială și solidară acționează și participă eficient la construirea unei societăți inclusive, durabile și sociale.

 

Potrivit rezultatelor cercetărilor prezentate de acest barometru, 68% dintre francezi  asociază noțiunile de antreprenoriat social și tranziție ecologică, iar 93% dintre aceştia asociază antreprenorii sociali cu tranziția ecologică.

 

Populația consideră, în proporție de 80%, că antreprenorii sociali au un rol de jucat în construirea economiei post-criză, în special pentru a combate consecințele acesteia, cum ar fi șomajul. Promițător pentru sector, este faptul că 45% dintre tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani spun că sunt interesați să-şi lanseze activitatea în economia socială și solidară, iar 59% sunt interesați să lucreze în acest sector.

 

Sursa :

https://www.ess-europe.eu/en/node/6945

 

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *