Ingenius Hub pune la bataie 162 de finantari, a cate 40.000 de euro fiecare, pentru a-ti finanta afacerea

Ingenius Hub pune la bataie 162 de finantari, a cate 40.000 de euro fiecare, pentru a-ti finanta afacerea

In 2018, romanii din regiunile mai putin dezvoltate vor putea accesa finantari de pana la 40.000 de euro pentru a-si deschide o afacere. Aceste finantari vor fi acordate in cadrul proiectului Romania Start-up Plus. Suma alocata pentru finantare noilor afaceri este de 327.000.000 euro.

Proiectul apartine de POCU 2014-2020 si are drept obiectiv: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Proiectul se adreseaza persoanelor fizice (someri, persoane inactive) care indeplinesc cumulativ conditiile:intenioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural, intr-una dintre cele 7 regiuni mai putin dezvoltate ale Romaniei, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia.Isi au resedinta sau domiciliul in regiunea in care se implementeaza proiectul.

Astazi a fost publicata lista provizorie cu finantarile disponibile pentru acest an. Din aceasta lista, reiese ca in 2018 vor fi 195 de lideri de proiect.

Si in acest an, Loop Operations va fi administratorul a 4 scheme de antreprenoriat din  Nord-Est, Sud-Vest Oltenia si 2 in Sud-Muntenia. Proiectele se vor intinde pe o perioada de 3 ani. In tot acest timp vom fi responsabili pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale pentru aproximativ 1570 de persoane.

In aceasta perioada beneficiarii proiectului vor fi trecuti prin 4 etape:

  1. Etapa de preincubare – 12 luni – presupune identificarea, formarea, si selectia viitorilor antreprenori, precum si etapa de shadowing ( practica antreprenoriala).
  2. Etapa de bootcamp – 6 luni – presupune toata asistenta acordata viitorului antreprenor inainte de infiintarea intreprinderii
  3. Etapa de incubare a afacerilor – 12 luni – presupune acordarea subventiilor si monitorizarea prin intermediul platformei a afacerilor infiintate
  4. Etapa de monitorizare – 6 luni – reprezinta ultimile 6 luni de proiect, in care echipa de proiect verifica atingerea indicatorilor asumati de catre beneficiarii de subventii si aproba masurile de redresare, daca este cazul

 

In cadrul acestor scheme vor fi acordate aproximativ 162 finantari a cate 40.000 de euro.

  • 45 de ajutoare de minimis vor merge in regiunea Nod-Est
  • 40 de ajutoare de minimis pentru regiunea Centru
  • 37 de ajutoare de minimis pentru Sud-Vest Oltenia
  • 40 de ajutoare de minimis pentru regiunea Sud-Muntenia.

 

Cu ajutorul acestor finantari se vor crea minim 324 locuri de munca. Beneficiarii schemei de minimis vor avea obligatia de a mentine active aceste locuri de munca minim 6 luni dupa terminarea proiectului.

Daca esti interesat sa obtii finantare, lasa-ne un comentariu, iar daca stii un prieten care ar fi interesat, da-i share la articol. Ajuta-l sa devina antreprenor.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *