Ingenius Hub Start Up

Anul 2018 a marcat startul înscrierilor pentru 4 noi proiecte de finanțare din fonduri europene nerambursabile. Împreună cu partenerii regionali ne-am propus să descoperim 162 de persoane inovatoare, curajoase și determinate să devină antreprenori, și să le sprijinim în parcursul lor de la idee la afacere, prin finanțarea acestora cu câte 40.000 Euro.

Înscrierile s-au încheiat. Programul este în desfășurare.

Entrepreneurship for doers!

Nord-Est

În parteneriat cu Ioanida Turism SRL

STARTUP NOW!

Centru

În parteneriat cu  Consiliul județean Covasna

STARTUP THE INGENIUS WAY

Sud-Vest Oltenia

Partener: Asoc. “Camera de Comerț Industrie România-Japonia”

INGENIUS START-UP XPRESS

Sud Muntenia

În parteneriat cu Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Cum am realizat acest lucru?

Caravana Ingenius Antreprenoriat pe Bune

Ingenius Hub a organizat cea mai amplă caravană de antreprenoriat din țară. Începând cu data de 24 aprilie 2018 Caravana Ingenius. Antreprenoriat pe Bune la tine în oraș a parcurs jumătate de țară, traversând 15 orașe din 4 regiuni: Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Centru.

Caravana s-a desfășurat sub forma de conferințe cu titlul ”Resurse și strategii de finanțare și inovare pentru afaceri”, în cadrul cărora au fost abordate teme precum:

  1. oportunități de finanțare;
  2. strategia de branding: când? cum? cu ce buget?
  3. cum folosești comunitățile online și offline pentru afacerea ta;
  4. outsourcing pentru IMM-uri;
  5. cum găsești și păstrezi angajații buni;
  6. forme de parteneriat;
  7. povești ale antrepenorilor de succes;
Ingenius Hub Start Up
0
Persoane incubate
0
Planuri de afaceri înscrise
0
Idei câștigătoare

Gala de premiere a câștigătorilor

Keynote speakeri: Marius Ghenea, investitor, a prezentat perspectiva sa asupra creativității și inovației în afaceri, Ionuț Budișteanu, inventator și antreprenor a oferit propriul model de inovare și Alexandra Cernian, expert în digitalizarea afacerilor le-a oferit celor prezenți soluții inovatoare de digitalizare a proceselor afaceri.

Sunt 2 categorii de oameni: cei cu fixed mindset, cei care se blochează în eșecuri și cei cu growth mindset, care se uită cu plăcere la eșecuri și provocări, ca la niște probleme de matematică grele la care trebuie să cauți soluția. Antreprenorii care se alătură comunității Ingenius Hub sunt din a 2-a categorie. Acest aspect ne bucură și ne onorează deoarece înseamnă că le oferim un mediu propice în care eșecul și provocarea reprezintă o etapă necesară pentru atingerea succesului și nu o piedică insurmontabilă.

Rodica Lupu

Rodica Lupu

fondatoarea Ingenius Hub

Implementarea

În Iulie 2019 cei 162 câștigători au semnat contractele de finanțare, au demarat activitatea și au primit prima tranșă de finanțare în valoare de 133.500 lei, reușind până la începutul anului 2020 să angajeze mai mult de 300 de persoane.

Bootcamp
Maratonul Antreprenorului în 90 de zile

Ca orice maraton și Maratonul Antreprenorului a avut un ritm alert și solicitant, întrucât ne-am propus ca în 13 săptămâni să realizăm o scurtcircuitare a procesului de învățare. Am pregătit 13 module de câte o săptămână care au reluat principalele capitole ale planului de afaceri pentru a aprofunda și definitiva strategia și modul în care noile afaceri vor opera pe piață.

Screenshot at Feb 18 12 45 13

Ce urmează?

Tranșa a doua

După primele 12 luni de funcționare, companiile vor primi tranșa a doua de finanțare, în valoare de 10000 Euro dacă au respectat cele 2 condiții:

  • cifra de afaceri este de cel puțin 44.500 lei.
  • în firmă există 2 angajați din regiune.

Finalizarea proiectului

În primele 6 luni după primirea celei de-a doua tranșe, vom fi în continuare alături de afacerile câștigătoare, pentru a monitoriza evoluția acestora.