Finantari Zona Nord Est - Entrepreneurship for doers!

Ingenius-Hub.eu

sep

Totul despre program

Ce este „Entrepreneurship for doers”?

Un program desfășurat în regiunea Nord-Est, în județele: Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui care urmărește dezvoltarea antreprenoriatului prin:

1. un program amplu de formare antreprenorială și mentorat pentru 450 de viitori antreprenori. Toate persoanele eligibile care intră în program, intră automat și în concursul de proiecte.
2. printr-o linie de finanțare din fonduri europene nerambursabile de 40.000 euro, bani ce vor fi acordați în urma unui concurs de idei de afaceri unui număr de 45 viitori antreprenori. Odată selectat în program, ai toate șansele să lucrezi la unul dintre proiectele câștigătoare a 40.000 de euro.

Ce afaceri sunt eligibile?

Singurele afaceri neeligibile sunt cele din domeniul agricol sau înființate în mediul rural.

Ce criterii de evaluare am aplicat?

Programul este construit în jurul ideii de inovare. Promovăm inovarea sub toate formele ei, fie că este inovarea tehnologiei, inventică sau inovarea unui model de business.
Acest lucru nu înseamnă că o afacere obișnuită nu este eligibilă, ci că prin procesul de formare și mentorat vom căuta să sprijinim dezvoltarea ideii de afacere pe care o aveți într-un mod inovativ care să vă confere un avantaj competitiv și sustenabilitate pe piață.

În ce domenii au fost înființate companiile?

Pentru a susține efortul de dezvoltare inteligentă a economiei românești, am finanțat cu precădere companiile înființate în industriile:

  1. Turism și ecoturism
  2. Textile și pielărie
  3. Lemn și mobilă
  4. Industrii creative
  5. Industria auto și componente
  6. Tehnologia informațiilor şi comunicațiilor
  7. Procesarea alimentelor și a băuturilor
  8. Sănătate și produse farmaceutice
  9. Energie și management de mediu
  10. Bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii