Fruit Collect- soluția la risipa alimentară-Studiu de caz

Fruit Collect- soluția la risipa alimentară-Studiu de caz

Fruit Collect este o asociație belgiană care luptă împotriva risipei alimentare într-o formă inedită şi eficace, poziționând-se la punctul de intersecție al deținătorilor de resurse si al celor aflați în dificultate. In Belgia, ca de altfel şi în alte ţări, multe persoane au pomi fructiferi în grădina lor și nu consumă toate fructele. Asociația Fruit Collect propune colectarea lor cu ajutorul voluntarilor și redistribuirea către cei mai defavorizați.

Principiul este simplu, voluntarii merg la casele persoanelor care doresc să-și dea roadele, apoi recolta este dată asociațiilor partenere. Pentru a susține activitatea asociației, FruitCollect transformă o altă parte a fructelor recoltate în produse 100% belgiene și naturale.

Această inițiativă urmărește să combată risipa de alimente, valorizând în același timp resursele locale. Dincolo de valorile economice, asociația promovează convivialitatea și partajul, contribuie la conștientizarea conceptului de alimentație durabilă accesibilă tuturor.

Sursa :

https://fruitcollect.be/actions/

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *