Ingenius Hub lanseaza cercetarea nationala cu privire la impactul COVID-19 asupra economiei romanesti

Ingenius Hub lanseaza cercetarea nationala cu privire la impactul COVID-19 asupra economiei romanesti

Companiile, organizatiile non-profit, institutiile publice sau de cercetare sunt invitate sa participe la definirea masurilor pe care guvernul le va lua pentru sustinerea economiei romanesti. Datele obtinute în urma chestionarului pus la dispozitie vor reprezenta fundamentul unui memorandum adresat Presedintiei, Guvernului si autoritatilor locale.

Situatia actuala a determinat schimbari semnificative in organizarea companiilor si a institutiilor. De la sistarea sau convertirea productiei, la mutarea activitatii la distanta sau chiar inchidere temporara, companiile au trebuit nu doar sa gaseasca solutii, dar sa isi regandeasca modelul de business. In acest context, Ingenius HUB, prin Reteaua Ingenius NET, a lansat in aceste zile o cercetare privind impactul COVID-19. Datele colectate vor fi utilizate pentru a fundamenta un memorandum adresat Presedintiei, Guvernului si autoritatilor locale, care sa contina un set coerent de masuri necesare sprijinirii organizatiilor romanesti in contextul crizei generate de COVID-19.

Demersul Ingenius HUB este alimentat de nelinistea crescanda din toate zonele relevante pentru economie romaneasca: companii, organizatii non-profit, institutii publice sau de cercetare. Astfel, s-a decis realizarea unei evaluari realiste si corecte a situatiei, astfel incat in baza acesteia sa putem construi un apel unitar catre autoritatile indreptatite sa aplice un set inchegat de solutii adaptate la nevoile si asteptarile reale ale mediului de afaceri.

Daca dorim sa obtinem masuri concrete si cu adevarat utile de la guvern, este necesar sa le formulam impreuna si sa le fundamentam pe cifre concrete, pentru a putea intra in normal in cel mai scurt timp. Avem nevoie de scutiri sau amanari la plata de taxe, de finantari usor de accesat in scurt timp, de mecanisme de redresare pentru industriile cele mai afectate si nu numai. Dar orice masuri vor fi adoptate, ele trebuie sa reflecte vointa si sa raspunda la nevoile tuturor antreprenorilor, si nu se pot formula fara o consultare reala la nivel national. Rodica Lupu, fondator Ingenius HUB.

Astfel, organizatiile care doresc sa participe la aceasta cercetare pot accesa chestionarul AICI. Participarea la studiu este o oportunitate de a furniza un input real care sa duca mai departe la propuneri fezabile. Participantii vor avea acces in final la rezultatele acestuia si vor putea face ei insisi propuneri in cadrul memorandumului care va fi realizat la final. In plus, Ingenius NET pune la dispozitia acestora, in mod gratuit, una dintre publicatiile retelei – Ghid de inovare pentru IMM-uri, Barometrul IMM-urilor din Romania 2020 sau Metodologie pentru dezvoltarea de microclimate care sustin crearea si dezvoltarea start-up-urilor.

In acelasi timp, sunt invitate toate organizatiile cu obiective comune, sa se alature acestui demers si sa participe activ la elaborarea unui set de masuri comun, ce va fi pus in dezbatere prin consultari publice ce urmeaza a fi organizate online, zilnic, incepand din 23 aprilie.

Ingenius NET este o retea de stakeholders interesati de dezvoltarea antreprenoriatului in Romania, precum si de sprijinirea cercetarii si inovarii, in special in industriile strategice. Astfel, din Ingenius NET fac parte autoritati publice, universitati, companii, ONG-uri si structuri patronale, acestea din urma fiind si actori importanti in sustinerea initiativelor. Pentru detalii suplimentare despre Ingenius HUB si proiectele sale, ne gasiti la www.ingenius-hub.eu, sau puteti urmari emisiunile noastre, zilnic, de la ora 11.00, pe canalul Ingenius Live. Acestea sunt disponibile pe pagina de Facebook a Ingenius Hub sau pe canalul de Youtube.

Parteneri strategici: Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Dambovita, Consiliul Judetean Satu Mare, Camera de Comert si Industrie Iasi, Institutul pentru Cercetari in Economie Circulara si Mediu Ernest Lupan, Antreprenor in Romania, Impact HR & Events, AC Knowledge Romania, Viata de Freelancer Romania, PRO Afaceri Brasov, Arhipelago, Asociatia Patronala Surse Noi de Energie SUNE, Ambasada Sustenabilitatii in Romania, Camera de Comert si Industrie Brasov, termene.ro.

Parteneri media: Forbes.ro, Capital.ro, RevistaBiz.ro, Bursa.ro, Wall-Street.ro, Start up.ro, Business24.ro, Agerpres.ro,PortalHR.ro, PRwave.ro, Newsnational.ro, FinancialMarket.ro, SVnews.ro, Financialintelligence.ro, Clubitc.ro, Ultima-ora.ro, Marketwatch.ro, Criticarad.ro, Ziar.com, Ultimele-stiri.eu, Transilvaniabusiness.ro, Centruldepresa.ro, Vocea-Olteniei.ro, CronicaRomana.net, NewMoney.ro, Puterea.ro, Libertatea.ro, Adevarul.ro, InvestingRomania.com, Amosnews.ro, Incont.StirileProtv.ro, Dcbusiness.ro, ManagerExpress.ro, Bihon.ro, Ziare.com, AgendaConstructiilor.ro, BanatulAzi.ro, Diacaf.com, TheWorldNews.net, ClubAntreprenor.ro, CetateanImplicat.ro, ZiarulProfit.ro, ZiarulFaclia.ro, Republica.ro

2 Comments

Adauga un comentariu