Ingenius Live

Canal de educație antreprenorială

 

Antreprenoriat pe Bune

Antreprenoriat pe Bune este o emisiune despre antreprenoriatul trăit și experimentat, antreprenoriatul pe bune, fără teorii, variante idealizate, discursuri motivaționale, false speranțe. Vor fi povești spuse de antreprenori, care s-au confruntat cu aceleași situații ca și tine.
Plecând de la cele spuse de invitații noștri, vei afla cum să obții bani pentru afacerea ta, care sunt „banii buni” și „banii răi”, dacă socoteala de-acasă (business plan-ul) se potrivește cu cea din târg (implementarea), cum faci să audă lumea de tine și să te țină minte, cum găsești oamenii de care ai nevoie în echipă și cum îi faci să rămână, ce e de făcut când vrei să lași totul baltă, cum faci față eșecului și descurajării, de ce merită să fii antreprenor, etc.

Realizator: Rodica Lupu

✔ A fondat şi conduce compania de consultanţă in management strategic si finantare Loop Operations, precum si Ingenius Hub, cu spatii ultra-centrale de co-working, cu programe constante de sustinere si finantare a tinerilor antreprenori si cu implicare in finantarea a 240 de start-up-uri in ultimii 3 ani.
In cei 14 ani de antreprenoriat, 13 ani de afaceri europene în administraţia centrala si in proiecte internationale, 14 ani de implicare în societatea civilă, Rodica Lupu este responsabila de atragerea a peste 60 de milioane de euro din fonduri neramsursabile pentru clienţi şi parteneri, dar si de initierea si derularea unor proiecte cu impact national sau regional, atat la nivel de legislatie, cat si la nivel de dezvoltare de retele, educatie antreprenoriala, responabilitate sociala.
Absolventă a unui program de MBA în Londra și San Francisco, la Hult International Business School, Rodica Lupu este si expert al Comisiei Europene (TAIEX) în domeniul pieţei interne, în special piaţa internă a serviciilor nefinanciare.

Antreprenoriatul artistic, ediția din 29 mai 2019

Invitați: Mihai Grama, Designer & Alin Popa, Managing Partner Apart Productions

Subiecte:

➡️ ce presupune antreprenoriatul artistic- cum se face trecerea de la freelancing la antreprenoriat

➡️ care sunt cele mai mari provocări pe care le are un artprenor: clienții, partenerii, partea financiară, etc.

➡️ cum se face trecerea de la abilitățile individuale ale artistului la crearea unui produs vandabil

➡️ care sunt cele mai potrivite mijloace de promovare a unui business din domeniul artistic

➡️ ce funcționează: marketingul online sau offline