Interviu WallStreet: Ingenius Hub, cel mai nou accelerator pentru start-up-uri din Bucuresti

Un hub care se diferentiaza prin faptul ca mizeaza pe consultanta oferita in atragerea de fonduri europene si o echipa de traineri care are timp pentru mentorat. Acestea ar fi cele doua avantaje ale Ingenius Hub, cel mai nou hub si accelerator pentru start-up-uri din Bucuresti, dupa cum afirma Rodica Lupu, managing partner al Loop Operations, compania care a lansat proiectul.

Ingenius Hub a fost infiintat in noiembrie anul trecut cu o investitie de 40-50.000 de euro, ca parte a unui proiect cu finantare europeana nerambursabila, derulat de Loop Operations, in parteneriat cu ASE Bucuresti, CCDL si Arott – Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili.

“Prin acest hub ne propunem sa lucram cu start-up-uri sau oameni aflati la inceput de drum. Este un moment bun mai ales pentru ca sunt foarte multe persoane care par sa aiba curaj sau au nevoie sa fondeze o afacere. Pe langa hub si serviciile conexe acestuia, oferim mentorat astfel incat start-up-urile sa creasca mai repede decat noi”, afirma Rodica Lupu.

Cine sunt mentorii

Printre mentori se numara Mihai Chiratcu, Razvan Pascu, Loredana Manolache, Ciprian Sabau, acestia urmand sa ofere consultanta in domenii precum vanzari, relatii publice, marketing, contabilitate.

“Ne-am dorit sa atragem persoane cunoscute in ceea ce priveste investitorii si partea de networking, dar, pentru mentorat, am vrut oameni competenti si la care antreprenorii pot sa aiba acces. Mentorul trebuie sa fie dispus sa ofere din timpul sau unui om la inceput de drum. Daca am fi apelat la persoane foarte cunoscute, nu cred ca functiona, nu cred ca acestea ar fi putut sa le fie alaturi start-up-urilor asa cum ne dorim. In general, in cadrul workshop-urilor noastre antreprenorii primesc solutii individuale pentru ca le organizam in spatii mici. In schimb, intr-o sala mare, cu foarte multi intreprinzatori, doar unul sau doi pot sa intrebe ce isi doresc”, declara Lupu.

Ingenius Hub nu vizeaza afaceri dintr-un anumit domeniu, ci mizeaza pe gradul de inovatie al acestora.

Ingenius-Hub.eu

Cat costa si ce servicii ofera Ingenius Hub

“Afacerile pe care le targetam sunt din segmente diverse, nu ne intereseaza o anumita industrie, ci cat sunt de inovatoare. Pentru ca poti inova in cultura, vanzari, servicii de baza. De exemplu, unul dintre start-up-urile inscrise se numeste Voyager Van, iar tanarul care l-a fondat a creat o rulota prin intermediul careia vrea sa ofere cafea proaspata la birou. El are un potential foarte mare pentru ca este extrem de motivat. O alta zona care se dezvolta mult este cea de software, insa, din pacate, creste partea de outsourcing, iar aceasta este mai putin creativa. Stiu ca exista hub-uri specializate de IT, dar ne-ar placea sa sprijinim aceasta zona de creare de produse noi”, afirma fondatoarea Ingenius Hub.

Ingenius Hub are doua spatii de lucru, ambele in apropiere de Piata Universitatii. Pachetele pentru inchirierea unui spatiu de lucru incep de la 8 euro pe zi si ajung la 250 de euro pe luna. Acestea includ servicii specifice administrarii afacerilor (contabilitate, HR, IT, branding, secretariat, curierat), dar si ore de mentorat si consultanta, precum si participari la evenimente. In plus, pentru membrii hub-ului cu abonamente contractate pe 6 luni ofera consultanta pentru atragere de finantare fara avans.

“Capacitatea maxima este de 35 de locuri. Gradul de ocupare mediu este de aproximativ 50%, iar pe perioada verii este mai mic, deoarece tinerii antreprenori sunt mai putini activi. Celor care folosesc hub-ul cu regularitate li se adauga si participantii la evenimentele si atelierele noastre de business, sustinute de mentorii Ingenius Hub”, spune Rodica Lupu.

Citeste mai multe aici: https://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/200559/ingenius-hub-cel-mai-nou-accelerator-pentru-start-up-uri-din-bucuresti-cum-arata-si-ce-iti-propune.html

Adauga un comentariu