Junior Achievement România – o sursă de inspiraţie antreprenorială a tinerilor

Junior Achievement România – o sursă de inspiraţie antreprenorială a tinerilor

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit fondată în anul 1993, care face parte din Junior Achievement Europa şi Junior Achievement Worldwide. Ea are misiunea de a inspira şi pregăti tânăra generaţie pentru a reuşi în viaţă şi în carieră prin încurajarea iniţiativei, a profesionalismului şi dezvoltării unor competenţe esenţiale pentru viaţa profesională şi personală.

 

Pentru realizarea acestei misiuni, Junior Achievement organizează activităţi de formare antreprenorială, fiind cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială care organizează programe în 40 de țări din Europa și în peste 100 de ţări din lume.

 

Programele Junior Achievement Romania sunt realizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu sprijinul financiar al comunităţii de afaceri. Asociaţia pune la dispoziţia şcolilor şi a universităţilor programe şi proiecte de tipul „learning by doing” şi „project-based” pentru învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar, adăugând cursurilor existente module practice, cu componente similare celor din economia reală.

 

Programele, disponibile digital pe platoformela LMS JA INSPIRE.

  • includ discipline similare celor internaționale în domeniul antreprenoriatului;
  • sunt disponibile în sistemul de învățare hibrid (la clasă și în mediul online), în format digital interactiv, electronic și tipărit;
  • dezvoltă competențe esențiale pentru carieră și pentru viață;
  • asigură învățarea prin experiențe concrete, studii de caz, jocuri și competiții;
  • oferă elevilor și profesorilor acces la o rețea internațională (40 de țări în Europa, peste 100 în lume)

 

Aceaste programe au avantajul de conecta școala cu mediul economic real și de a împartăşi experiențe autentice de viață și profesie prin prezența consultanților voluntari la clasă. În România, programele, proiectele și competițiile Junior Achievement learning by doing și project based sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, instituţiile de învăţământ şi susținătorii Junior Achievement în România.

 

Printre proiectele organizate de Junior Achievement în România se numără şi Social Innovation Relay care are ca obiectiv să ofere elevilor de liceu accesul la experienţe practice şi la expertiza antreprenorială specifică economiei sociale. Proiectul îi sprijină pe tineri în înţelegerea conceptelor de inovare şi de antreprenoriat social, într-un mod interactiv şi practic, îi ajută să perceapă mai bine problemele sociale cu care se confruntă societatea umană şi le dezvoltă capacitatea creativă în găsirea unor soluţii noi la aceste probleme.

 

Pe lângă interesul şi calitatea programelor de formare, reuşita şi notorietatea Junior Achievement România se explică prin puternica reţea de parteneriate cu lumea afacerilor, cu marile grupuri implantate în România, cu camerele de comerţ precum şi cu instituţiile de învăţământ şi de cercetare.

 

Sursa:

https://e.issuu.com