Kit-ul de supravietuire al antreprenorului: Initiative de sustinere in contextul COVID19

Kit-ul de supravietuire al antreprenorului: Initiative de sustinere in contextul COVID19

Contextul dificil cu care se confrunta intreaga lume impacteaza societatea pe toate palierele, iar mediul antreprenorial nu este o exceptie. Interdictiile impuse de masurile de protectie impotriva COVID 19 ridica dificultati antreprenorilor din toate domeniile si au urmari care modifica fundamental modul in care se face business in Romania. Afacerile se indreapta inevitabil catre mediul online si catre digitalizare, iar comunitatea s-a adaptat fenomenului cu un spirit de solidaritate demn de aplauze. Antreprenorii si dezvoltatorii romani au raspuns provocarii si au lansat in online solutii, proiecte si platforme menite sa sprijine business-urile in contextul COVID-19.

Asadar, pentru a sprijini cat mai multa lume sa evite aglomeratiile si plata cash, aplicatia Pago, care permite utilizatorilor sa plateasca si sa administreze facturi rapid si in siguranta este integral gratuita pentru toti utilizatorii, pentru cel putin 30 de zile, de la 12 martie 2020.

In acelasi spirit, NETOPYA Payments le ofera antreprenorilor o solutie de implementare a platilor si ajuta utilizatorii sa faca acest pas important catre mediul online. Este vorba despre un link de plata care poate fi trimis catre orice canal de comunicare online.

Pe parte de logistica si transport ajutorul vine de la compania de turism IRI Travel, care pune gratuit la dispozitia autoritatilor, dar si a antreprenorilor, flota sa de 12 autocare. Angajatii companiei au fost notificati in legatura cu initiativa companiei, iar acestia au raspuns cu entuziasm si s-au alaturat demersului.

In momentul de fata, am scos autocarele din circuitul comercial (inchiriere) si de pe circuitele pe care IRI Travel le organiza in regiunile istorice ale Romaniei. Asa ca, dorim sa ajutam pe cat se poate de mult la oprirea raspandirii coronavirusului pe teritoriul Romaniei.

a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Comunitatea Entreprenation uneste antreprenorii romani in demersul de identificare si implementare a solutiilor viabile de gestionare a crizei COVID – 19. Format din trei etape, programul presupune identificarea problemelor si anticiparea dificultatilor ce pot aparea in viitorul apropiat, crearea echipelor de suport formate din antreprenori, CEO’s si Studenti de la Entrepreneurship Academy si implementarea solutiilor generate de echipe in societate. De la solutii pentru IMM-uri, la initiative civice si private pe care le poti sustine, dar si solutii de ingrijire alternativa si sprijinirea sistemului medical, daca organizatia ta se confrunta cu o problema, sau poate oferi o mana de ajutor, Entreprenation is the place to do it.

Munca remote poate pune dificultati multor persoane, in special atunci cand tranzitia de la birou la munca de acasa are loc brusc. Atat antreprenorii, cat si managerii se confrunta cu noi dificultati, iar Uptrain vine in sprijinul tuturor cu sesiunile Work From – Home Coaching. Pe platforma lor de coaching individual sunt disponibile 150 de sesiuni de coaching gratuite, pentru 50 de lideri (3 sesiuni / persoana) pentru a usura tranzitia catre munca remote si a sprijini antreprenorii in adaptarea si gestionarea afacerilor.

Nu in ultimul rand, Techcelerator a lansat Startups United. Pe platforma putem gasi atat start-up-uri, cat si companii mari, care lupta impotriva COVID-19 si ofera solutii medicale si non-medicale. De la aplicatii de consultanta si triere a pacientilor, la teleconsultanta, solutii IT pentru companii si aplicatii de management si lucru la distanta, platforma reuneste numeroase companii care ofera solutii ce penetreaza toate sectoarele afectate de criza actuala. Te poti implica alaturi de ceilalti antreprenori si poti gasi servicii si antreprenori cu care poti colabora pentru a usura viata companiei tale in aceasta perioada complicata.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *