#MeetPreneur | One Book Company | Tiparire digitala

#MeetPreneur | One Book Company | Tiparire digitala

ONE BOOK COMPANY  – Cărți scrise cu emoție & tipărite cu viziune

Print One Book a luat naștere din dragoste pentru autorii independenți și poveștile lor minunate. Ne dorim să schimbăm piața de carte din România. Și o vom face, susținând și promovând diversitatea literară și crescând valorile pentru drepturile de autor. Iar librăria noastră virtuală găzduiește cu mândrie cărți din domenii variate, semnate atât de autorii care s-au publicat singuri, cât și de cei consacrați. Drumul tău poate începe aici și acum. Trebuie doar să ai curaj. De restul ne ocupăm noi.” – SIMONA CROVEANU DINU, ADMINISTRATOR ONE BOOK COMPANY

DESCRIEREA AFACERII

Având în vedere tendința de digitalizare care se resimte atât în lumea afacerilor, cât și în plan personal, din ce în ce mai multe servicii se mută în mediul online. În acest context nici librăriile nu mai sunt ce au fost, industria de profil confruntându-se în prezent cu mari probleme în ceea ce privește stocurile de carte nevândute. Din ce în ce mai multe persoane, mai ales tinerii, citesc o carte direct în format electronic. Și chiar și atunci când este cumpărată în format fizic, pentru editori devine o adevarată aventură să estimeze corect tirajul necesar, pentru că diversitatea editorială este mare, iar opțiunile cititorilor sunt de multe  ori surprinzătoare.

Conceptul inovativ propus creează premizele unei adresabilități multi-segment. Practic, One Book Company este în același timp si editură (pe baza conceptului de self-publishing) și librărie (pe baza modului de comanda online) și tipografie (pe baza interfeței care o leagă cu tipografiile partenere care vor prelua comenzile de la autori).

CUI SE ADRESEAZA

  • B2B: diversele categorii de autori, atât cei la început de drum, care nu au nici resursele financiare și nici network-ul necesar pentru a accesa o editură clasică și a-și plasa cărțile pe rafturile librăriilor, cât și cei recunoscuți, cu resurse financiare relevante, dar care nu mai sunt dispuși să-și țină lichiditățile blocate în stocuri.
  • B2C: iubitorii de carte, dar și cei care vor să aleagă un cadou cu mesaj pentru cei apropiați în diverse momente ale anului.

SERVICII/PRODUSE

Prin aplicarea principiului “first sell – then print”. Acesta se reflectă în toate procesele operaționale ale firmei: autorul mai întâi vinde cărți și abia după aceea le tipărește, librăria mai întâi vinde cartea și abia apoi o tipărește. Exact! Este eliminat complet stocul de carte, pentru toate părțile implicate în afacere!

Practic, prin intermediul unei platforme online, un autor își poate edita singur cartea si poate comanda la tipar strict cantitatea necesară, pe baza comenzilor colectate de la clienții finali. Se elimină astfel stocurile minime practicate de editurile clasice și se permite personalizarea produsului în funcție de fiecare segment de piață vizat. Mai mult, se promovează autorii noi, români și nu numai, care nu au de obicei loc pe rafturile librăriilor tradiționale.

CONTACT

Adresa sediu: Str. Al. Ghica nr. 1C, Alexandria, jud. Teleorman

Telefon: 0723 666 931

E-mail: office@printoneboomk.com

Website: www.printonebook.com

https:// www.facebook.com/printonebook

https://www.instagram.com/printonebook

https://www.linkedin.com/company/42826079/admin

Adauga un comentariu