Oportunitate de finantare pentru afaceri cu impact social

Oportunitate de finantare pentru afaceri cu impact social

Printre programele care finanteaza idei de afaceri ingenioase se numara si Chivas Venture, aflat in acest an la a cincea editie. Chivas Venture reuneste 28 de tari participante, printre care si Romania si isi propune sa finanteze afacerile cu impact social. The Chivas Venture este una dintre cele mai importante competitii globale dedicate afacerilor care pot schimba lumea. Antreprenorii inscrisi in aceasta competitie au sansa sa-si finanteze afacerea printr-un fond in valoare de 1 milion de dolari.

Cum functioneaza?

Competitia include doua faze:

1. Faza locala, in care sunt desemnati finalistii din fiecare tara

2. Faza globala, in care va fi desemnat castigatorul la nivel mondial.

Principala conditie de participare in competitia locala se refera la impactul pozitiv pe care afacerea il are asupra societatii civile si/sau a mediului. O a doua conditie importanta este ca afacerea sa nu fi avut un profit mai mare de 1,5 milioane de dolari (sau echivalent in moneda locala) in ultimul an (fara a fi incluse bursele, premiile sau investitiile).

Printre criteriile de selectie a finalistilor se numara fezabilitatea si sustenabilitatea financiara, modelul economic solid si strategia organizationala, dar si competenta, experienta si angajamentul echipei de management.

Castigatorul local din Romania beneficiaza de o sedinta de consiliere pentru afacerea sa, un premiu in valoare de 5000 de euro si  un program de mentorat, la care poate participa fie de la distanta, fie personal.

Castigatorul editiei locale anterioare a dezvoltat un sistem mecanic de purificare a apei, care filtreaza impuritatile in proportie de 99,9%, pastrand in acelasi timp mineralele benefice din apa. In prezent, acesta face parte din echipa de mentori a editiei locale din Romania. Povestea lui o puteti afla aici.

Inscrierile la Chivas Venture se pot face pana in data de 30 octombrie 2017. Mai multe detalii gasiti accesand site-ul competitiei.

 

Sursa foto: http://www.victorkapra.ro/2017/10/chivas-venture-cauta-start-romanesc/

Ana-Lavinia Popa

Adauga un comentariu