Rețeaua europeană SoliFoodWaste

Rețeaua europeană SoliFoodWaste

În martie 2021 a fost lansată rețeaua SoliFoodWaste, prima rețea europeană de organizații angajate în lupta împotriva risipei de alimente și pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități.

 

În Europa, aproape 88 de milioane de tone de alimente ajung la gunoi. Acest lucru este de neacceptat într-un moment în care se vorbește tot mai mult despre un consum responsabil și despre reziliența sistemului alimentar european. Inițiatorii acestei rețele pleacă de la necesitatea unei schimbări rapide ce trebuie să aibă loc în modul actual de producție şi de consum.

 

Pe de altă parte, 16% dintre cei care muncesc în Europa au un handicap. Persoanele cu handicap se confruntă încă cu prea multe dificultăți în ceea ce privește integrarea pe piața forței de muncă; rata medie de activitate pentru persoanele cu dizabilități este de doar 48,7% față de 72,5% pentru persoanele cu dizabilități.

 

Organizațiile interesate să se alăture primei rețele europene de organizații dedicate dezvoltării unei economii circulare și favorabile incluziunii sunt invitate să acceseze situl acesteia life-solifoodwaste.eu.

 

Sursa :

https://life-solifoodwaste.eu

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *