SmartyKids - Aritmetică mentală

Centru Aritmetica Mentala

Vrei să oferi copilului tău o modalitate de a-și dezvolta

 potențialul intelectual? 

Cu peste 320 centre deschise în 10 țări, programul SmartyKids îi aduce pe copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani în lumea fascinantă a aritmeticii mentale alături de eroul Smarty. Însoțiți de acesta, ei au parte de aventuri memorabile pe parcursul cărora își dezvoltă viteza de gândire, concentrarea, atenția, imaginația, memoria și perseverența.

Aritmetică mentală, București

Demo-uri gratuite @Centrul SmartyKids Centrul Vechi

La centrul Smarty Kids Centrul Vechi organizăm demo-uri periodice în care părinții, alături de copiii lor, fac primii pași în universul aritmeticii mentale și află:

 1. Ce este aritmetica mentală și care sunt beneficiile ei?
 2. Ce este abacul și primii pași în utilizarea lui?
 3. Cum arată manualul cu realitate augmentată, cea mai nouă metodă de învățare pentru copii?
 4. Detalii despre beneficiile metodei de învățare gamificate utilizată în centrele SmartyKids
SmartyKids - Ingenius Hub
SmartyKids - Ingenius Hub

ARITMETICA MENTALĂ

Află totul despre aritmetica mentală

Concept

Aritmetica mentală este o metodă de dezvoltare armonioasă a copilului având la bază tehnica de calcul cu abacul și practicarea calculului oral rapid. În timpul cursurilor, activitatea creierului se intensifică datorită stimulării simultan a celor două emisfere atunci când calculează, proces extrem de important pentru dezvoltarea copilului.

Metodologia SmartyKids

Experții au adaptat metoda clasică de calcul rapid cu abacul pentru copiii moderni și au introdus în procesul de învățare sisteme de recompensă și gamificarea. Astfel, metoda de predare îmbină învățarea cu jocuri intelectuale distractive și exerciții de grup interactive.

Istorie

Abacul este poate cel mai vechi instrument de calcul, luând naștere acum mai bine de 2500 de ani. A fost probabil primul computer și cel mai avansat sistem de calcul cunoscut în antichitate. El se folosește și astăzi și este o tablă de numaratoare, construit din lemn sau plastic, având o ramă în care sunt fixate niște tije pe care sunt inserate bile de plastic, care se pot mișca liber.

Dezvoltare complexă

Datorită faptului că aritmetica mentală activează și dezvoltă ambele emisferele cerebrale, ea contribuie la îmbunătățirea memoriei și a reactiilor, la formarea gândirii logice și la învățarea copiilor să se concentreze cu ușurință.

Beneficiile metodei de calcul cu abacul

Noi nu învățăm copiii doar să socotească,

ci ne ocupăm de dezvoltarea complexă a acestora.

 • Ambele emisfere cerebrale sunt stimulate în același timp ajutând atât la creșterea capacității de concentrare, a memoriei, a atenției, cât și a creativitiății și a imaginației;
 • Se dezvoltă gândirea logică și rapiditatea în gândire, creându-se noi conexiuni neuronale;
 • Se dezvoltă capacitatea de analiză;
 • Este o metodă simplă, gamificată care îi ajută pe copii să învețe cu plăcere, combinând învățarea cu jocuri intelectuale distractive și exerciții de grup interactive;
 • Dezvoltă răbdarea și disciplina;
 • Dezvoltă abilitățile de vorbire și de ascultare.

Noi grupe în luna octombrie

Calendar cursuri

Pentru preșcolari frecvența este de 2 ori pe săptămână, 1 oră pentru fiecare lecție, iar pentru școlari 1 dată pe săptămână, 1 h și 45 min lecția. Pentru cursurile online, grupele sunt de cel mult 6 copii. Folosim un sistem unic de gamificare, cu diferite albume, stickere și desene animate. Elevii și profesorii folosesc propria platforma „SmartyKids”, care include un cabinet personal funcțional și simulatoare pentru îndeplinirea temelor de acasă. Cursurile sunt predate de profesori certificați de către sediul central SmartyKids.

Centrul SmartyKids Centrul Vechi

Programe pentru dezvoltarea copiilor, București

     

Adresa

Calea Victoriei, nr. 20, sector 3

Repere

Pasaj Macca, intrarea vis-a-vis BCR

Email

smarty@ingenius-hub.eu

Telefon

0729.990.747

SOLICITA INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Completează formularul de mai jos și obține mai multe informații despre programul SmartyKids.

  Am citit si sunt de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.